GAZDUJEM, TEDA SOM.

Ako si upiecť domáci chlebík

Upečte si tradičný chlieb s vôňou a chuťou domova, ktorému sa nič nevyrovná. Nasledujte krok za krokom náš postup na pečenie čerstvého domáceho chleba. Domáci chlieb, treba vyskúšať, je skvelý.

Na domáci zemiakový chlebík potrebujeme:

  • 1 kg hladkej múky
  • 300 g varených zemiakov (v šupke), ošúpaných a nastrúhaných na jemno
  • 2 lyžičky soli
  • 3 lyžice octu
  • 1 lyžica razce a toto dáme všetko do misy
  • 1 kocku droždia

500 ml vlažnej vody ani menej ani viac droždia rozpustíme vo vlažnej vode a vlejeme do misy k ostatným surovinám. Vymiesime hladké nelepivé cesto a prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 1 hodinu. Zoberieme cesto a rozdelíme na 2 polovice. Vyváľame 2 bochníky, dáme na plech a ponarezujeme z vrchu. Môžeme aj sypnúť kmin do zárezov, prikryjeme utierkou a necháme podkysnúť 20 min. Medzi tým rozohriať trúbu na 225 °C po 20 min. Ako podkysol chlebík odkryjeme a dáme do rozohriatej rúry a pečieme 225°C 15 min a potom stiahneme teplotu na 150°C a dopekáme 45 min. Po upečení ešte horúci chleba potierame vodou. Dobrú chuť, u nás sa za týmto chlebom len tak zapráši.

Snímka: mnamky-recepty.webnoviny.sk

Snímka: tojenapad.dobrenoviny.sk

Nepodnikateľ

Zadarmo

Bezplatná registrácia pre šikovných gazdov, ktorí nepodnikajú ale chcú si svojou činnosťou len čosi málo privyrobiť.

Podnikateľ

3€ / Mesiac

Registrácia pre osoby s prideleným IČO, ktorá vyžaduje predplatné (3€ / mesiac). Oproti bežnému účtu prináša niekoľko výhod.